BILDSPEL OCH FÖREDRAG / FÖRELÄSNING OM KORALLREV
Ett program av och med Eric HammerinDet pratas och skrivs en hel del om klimatförändringar och hur detta påverkar bl.a. jordens korallrev, ett känsligt ekosystem som inte tål några större variationer. Mitt kombinerade bildspel och föredrag / föreläsning om korallrev kan inom mycket vida ramar anpassas till olika typer av publik, beroende på situationen. Det kan ses som enbart ett vackert bildspel, eller med en hel del berättande och förklaringar före och efter bilderna.

Om det passar in i ert arrangemang svarar jag gärna på frågor och samtalar med publiken efter själva bildspelet.

För praktiska detaljer om mina bildspel och hur du bokar dem, gå till startsidan för bildspel.

 

KORALLREV bildspel

Clownfiskar ovanför sin anemon © Eric Hammerin Natt-koraller © Eric Hammerin
Lejonfisk / drakfisk © Eric Hammerin Miljö på revet © Eric Hammerin

Världens korallrev täcker en yta stor som Sverige och Norge tillsammans och finns i ett bälte runt jorden där havets temperatur håller sig över 20°C. De mest idealiska förhållandena råder vid 25–27°C. Koralldjuren har i över 200 miljoner år utvecklats och byggt upp enorma rev med sina kalkskelett. Faktum är att även idag är korallreven de största byggnadsverken på jorden, alltså de största fasta strukturerna som skapats av levande varelser.
Livet på korallreven är lika komplext som livet i den tropiska regnskogen. Den fullständigt hisnande artrikedomen bland alla fiskar, koralldjur, svampdjur och annat som bebor korallreven bjuder på en mycket spännande serie bekantskaper om man har möjlighet att besöka denna värld. Färgsprakande och formrikt. Vackert och betagande. Men inte alltid ofarligt. En hel del livsformer kan vara synnerligen otrevliga att komma i fysisk kontakt med.
Jag tar er med på en guidad tur genom de olika typerna av djur på reven. Programmet består av 25 minuter bildspel, plus berättande före och efter bildspelet ( i den omfattning ni önskar ).

Total tid: omkring 40 – 50 minuter enligt önskemål.! Om du kommit in på denna sida via sökmotor kan du klicka här för att gå till huvudsidan erichammerin.com.

Direktlänk till mina föreläsningar / berättarprogram.


Till startsidan