ERIC HAMMERIN, PRESENTATION


Fotograf och föreläsare Sport / idrott Musik Konst Tillbaka till startsidan1956 var ett intressant år.
Då föddes Björn Borg, Linda Haglund,
Ingemar Stenmark, Frank Andersson,
Ulrika Knape, Thomas Wassberg m.fl.
... och jag.

 

 

 

 

På besök i Marawi, Filippinerna, tillsammans med stadens ledning
Jag har aldrig blivit så väl mottagen som i Marawi (Mindanao)
i Filippinerna. Här med stadens ledning framför stadshuset.

Jag har rest mycket och gjort en del längre resor, främst i Indien och sydostasien, men också i USA. Det är alltid med kameror och bandspelare i bagaget och tankarna fyllda med idéer till bilder och bildspel; listor med bilder som skall tas och prickas av efterhand.

 


Fotograf och föreläsare.

Jag är fotograf och har egen studio där jag fotograferar bröllop, barn, porträtt, student- & konfirmationsbilder, etc. och även produktbilder / reklam.

Flygfoto och undervattensfoto ingår också i "repertoaren". Mina bildspel är en väsentlig del av verksamheten och jag har f.n. 13 olika bildspel i mitt programutbud, som riktar sig till föreningar, församlingar o.s.v.
Självporträtt med clownfiskar © Eric Hammerin

Jag har också jobbat som fotografisk konsult åt Astra Draco i Lund och producerat bildspel åt företaget. Det har även varit diverse produktioner åt Hässleholms kommun och olika företag. Det har blivit ett dussintal fotoutställningar på bibliotek och större företag runtom i Skåne. Dessutom har skrivits en hel del om mig och mina bilder i sydsvensk dagspress genom åren. Jag har placerat mig högt i fototävlingar och t.o.m. vunnit första pris i en riksomfattande fototävling.

 

Som lite kuriosa kan nämnas att jag uppmärksammats i thailändsk fotopress med en hel artikel och dessutom föreläst och visat bilder för Siam Slide Club i Bangkok.

Föreläsningarna är på sätt och vis en förgrening av bildspelsverksamheten, eftersom de riktar sig till delvis samma publik eller liknande sammanhang. Ämnena är kultur, religion och språk.


NST Sydsvenskan Thailändsk fototidning med min artikelSport och idrott. Till startsidan

Man kan nog inte kalla mig särskilt sportintresserad, d.v.s. jag sitter inte klistrad framför sportprogrammen på TV och går aldrig på en fotbollsmatch eller så.
Däremot älskar jag att själv åka skidor och då utför, helst i Alperna. Ju fortare det går och ju brantare backe, desto bättre. Jo - det finns väl gränser…
Dykning är den andra sporten i mtt liv. Jag har dykt på ganska många ställen. Det har varit här hemma vid Kullen och i Bohuslän; Thailand, Borneo och Filippinerna, liksom Florida och Bahamas med sina korallrev och Californiens kelpskogar är andra ställen som jag dykt på. Som djupast har jag varit nere på 60 meter och jag dyker mycket, mycket sällan utan kamera i handen …
Jag tycker om att röra på mig, t.ex. har jag vandrat i Himalaya ( Nepal ) i Annapurna-massivets lägre delar och i Gyllene triangeln ( Thailand ). Jag har också bestigit Mt.Kinabalu ( 4.101 m ) på Borneo.
En paddeltur kan också vara en trevlig aktivitet.
Man är väl viking ...
En solig dag på glaciären
i Tignes, Frankrike.


Musik

Javisst är det trevligt att lyssna på musik. Eller varför inte spela själv? Det är trevligt sätta sig med en gitarr i knät om det finns tid till det och det gör det emellanåt. Det blir väl inte så att Ullevi gungar i takt, men det har faktiskt blivit en hel del uppträdanden med väldigt bred repertoar ( Bellman, Hasse Andersson, Lundell, Springsteen ... ) tidigare tillsammans med en annan gitarrist. Fender


Konst

Konst är ett annat intresse. Jag har tidigare varit lärare i bild och konsthistoria. Dessutom målar jag gärna och har haft några separatutställningar. Jag är medlem i Nordskånska konstnärsgillet med deltagande i Konstrundan varje år sedan 2005. I fotostudion finns även ett separat galleri-rum med ständig utställning. Titta gärna in! Mer info finns via länken nedan.

Länk till Eye1 - Odens öga konstgalleri.
Oljemålningar och hällristningar. Mycket trevligt!

Konstföreläsningar hittar du här.
Färger på palett


Ännu mer om vad jag sysslar med kan du se på www.erichammerin.se


! Om du kommit in på denna sida via sökmotor kan du här gå till huvudsidan erichammerin.com.